Nieuw bedrijfsverzamelgebouw in Leeuwarden – Stationskwartier Leeuwarden

Het onder architectuur (Chris Vegter) gebouwde Stationskwartier werd in 1987 in gebruik genomen door de PTT. Het postbedrijf zou daarmee klaar zijn voor de toekomst, maar helaas bleek niks minder waar. Al één jaar later werd besloten dat de post voortaan niet meer per trein naar de sorteercentra werd gebracht. Het prachtige gebouw, direct aan het spoor, zelfs met een eigen perron, en de kenmerkende overkapping om te zorgen dat poststukken droog van de trein naar het Expeditie Knooppunt (EKP) konden worden gebracht, is gebouwd voor de leegstand.

Het Provinciehuis was er -tijdens de nieuwbouw aan de Tweebaksmarkt- enige tijd in gehuisvest. Voor die functie is het ook verbouwd, onder andere voorzien van receptie, kantoortuinen en natuurlijk een mooie statenzaal. Maar ook de kwaliteiten van 1987 zijn bewaard gebleven. Jaap Hoekstra Vastgoed is dan ook trots op deze bijzondere aankoop. De locatie, op loopafstand van trein- en busstation en met voldoende parkeergelegenheid op absolute A-locatie, maakt het gebouw geschikt voor allerlei doeleinden en gebruikers.

Het gebouw wordt eerst -na de lange leegstand- weer bruikbaar gemaakt. Daarna volgen de energiebesparende maatregelen. Het doel: energieneutraal. Maar ook circulair en duurzaam. Dat betekent dat er goed wordt gekeken naar de kwaliteiten én materialen die al aanwezig zijn. Alles wordt opnieuw gebruikt en de mooiste zalen (het auditorium en de statenzaal) blijven natuurlijk in tact. De plannen zijn nog niet vastomlijnd, maar worden elke week een beetje duidelijker. Interesse in een verdieping (of twee) van dit mooie gebouw direct aan het spoor? Wacht niet te lang, wie nu interesse toont, denkt volop mee in de transformatie van het Stationskwartier Leeuwarden.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees meer over cookies